2 ONDER 1 KAP WONING

BUSSUM

Wensen van de bewoners:
De keuken, het toilet en de bijkeuken functioneel en hedendaags maken.

Het ontwerp
In deze twee onder een kap woning is de keuken, daterend uit de jaren 70, nodig aan een renovatie toe. Er is niet genoeg werkruimte doordat een losse magnetron op het aanrechtblad staat en de keuken toont rommelig doordat de kasten niet voldoende ruimte bieden. In het nieuwe ontwerp zijn esthetiek, ergonomie en voldoende berging de sleutelwoorden. De keuken is vervangen voor een nieuwe, moderne, frisse keuken. Daarbij is er gebruik gemaakt van de plaatsen waar de aansluitingen al zaten.
Echter de installatie is uitgebreid met moderne apparatuur. Het oude gasfornuis, maakt plaats voor een inductiekookplaat en een oven en magnetron op hoogte. De koelkast wordt vervangen voor een ingebouwde koel-vriescombinatie en er wordt een vaatwasser geplaatst.
Voor de bijkeuken, waar gebrek aan goede opbergruimte is, is er een op maat gemaakte meubel ontworpen. Hierin zijn onder andere de wasmachine en de droger opgenomen. In het ontwerp is als extra optie het vergroten van de toiletruimte meegenomen. Een verrijking van de bestaande toiletruimte.

Kleur en materialen
Zowel in de keuken ,de bijkeuken, de gang en het toilet worden de oude plavuizen vervangen door een groot formaat keramische tegels in licht grijze-beige kleur. De onderkasten en de servieskast van de keuken worden in verband met de grootte van de keuken wit voor het ruimtelijke effect. De hoge kasten met apparatuur worden voorzien van een eiken houten front. Hierdoor ontstaat er een warm accent dat de keuken met de woonkamer, die een houten vloer heeft, verbindt en de keuken niet te steriel maakt.
Het aanrechtblad wordt uitgevoerd in een keramisch blad voorzien van een marmerlook van de firma Dekton, dat ook als materiaal voor de afwerking van de toiletruimte wordt voorgesteld.

          INTERIEUR DESIGN            MEUBEL DESIGN             BOUWKUNDIG            KLEURADVIES          

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect