STYLING

Wil je jouw woning of bedrijf nieuw inrichten of wil je gewoon een frisse wind door je interieur ? Ben je op zoek naar een persoonlijke of juist professionele uitstraling ? De styling is de finishing touch en geeft net dat beetje extra’s aan bijvoorbeeld een ruimte die net is verbouwd of aan een woning die in de verkoop gaat. Door te onderzoeken waar de aandacht voor de afwerking en decoratie moet liggen, kan een optimaal beeld worden gecreëerd. Gaat het om een woning en wil je een fijne, warme sfeer of gaat het om een kantoor waar je wordt gemotiveerd en waar je je comfortabel voelt. Is het van belang om potentiële kopers te trekken en zoek je daarom naar een interieur die een zo breed mogelijk publiek of de juiste doelgroep aanspreekt. Wij helpen je graag de juiste look en feel te vinden door met jou op zoek te gaan naar een harmonieus interieur dat voor jou werkt.

 

Een omgeving waar jij je prettig en thuis voelt is een must!

Aan de hand van jouw wensen, smaak, gebruik en indeling van de ruimtes worden verschillende mogelijkheden en stijlen onderzocht. Met nieuwe of met behoud en hergebruik van bestaande elementen en accessoires wordt er een nieuwe inrichting gecreëerd. Door middel van een presentatie met o.a. moodboard en kleurenplan wordt een sfeer beeld gemaakt die past bij jouw woning of bedrijf en die aansluiten bij jouw smaak, stijl of ‘look’ die je uit wilt stralen. Met een uitgewerkt ontwerp wordt op een plattegrond aangegeven wat voor meubels en waar ze het beste in de ruimte geplaatst kunnen worden. Samen met het moodboard en het kleurenplan geeft dit de basis voor jouw nieuwe interieur. Om een goed beeld te krijgen kan het ontwerp met 3D impressies of een walk-through filmpje worden aangevuld. Je ervaart hierdoor hoe het is om door jouw nieuwe interieur te lopen. Met ons advies kunt je er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen de complete uitvoering door ons uit te laten voeren. Wij verzorgen de inrichting en styling, vanaf de aan te schaffen meubels (ook meubelmaatwerk) tot aan accessoires en verder.

ONS DOEL

De omgeving waarin we doorbrengen beïnvloedt de manier waarop we ons voelen, omgaan met anderen en hoe we leven en werken. Een goed ontwerp wordt vaak versterkt door de kleinste details. Ons doel is je een harmonieus interieur te creëren waarin jij je het lekkerst voelt. Door de juiste stijl, kleur, meubels en accessoires kan jouw interieur niet alleen naar een hoger niveau worden gebracht, maar zegt het ook iets over wie jij bent en waar jij voor staat.

ONS DOEL

De omgeving waarin we doorbrengen beïnvloedt de manier waarop we ons voelen, omgaan met anderen
en hoe we leven en werken. Een goed ontwerp wordt vaak versterkt door de kleinste details. Ons doel is je een harmonieus interieur te creëren waarin jij je het lekkerst voelt. Door de juiste stijl, kleur, meubels en accessoires kan jouw interieur niet alleen naar een hoger niveau worden gebracht, maar zegt het ook iets over wie jij bent  en waar jij voor staat.

Het kopen van een huis berust grotendeels op emotie!

Wij hebben bewezen dat huizen sneller worden verkocht voor een betere prijs door de woning optimaal te presenteren. Potentiële kopers oriënteren zich via internet. De eerste indruk op internet is daarom erg belangrijk, omdat het de eerste kennismaking met jouw woning is. Een eerste selectie vindt doorgaans plaats door ‘plaatjes te kijken’. De tekst wordt pas gelezen als de interesse is gewekt. De juiste verkoopstyling kan jou helpen om de beste verkooppunten van de woning te accentueren. Door een goede presentatie op internet, valt jouw woning meer op. Dat vergroot de kans op een goede verkoop aanzienlijk. Met een objectieve kijk helpen wij jouw woning verkoopklaarte maken. Door de ruimten met zorg te stylen of te restylen wordt een interieur gecreëerd dat ruimer, lichter en eigentijdser zal ogen. Jouw huis stylen of restylen kan voor elk budget. We kunnen werken met de meubels, accessoires en verlichting die al aanwezig zijn, maar ook met nieuwe (tijdelijke) meubels en accessoires. Het doel om een zo goed mogelijk resultaat te behalen blijft hetzelfde. Naast het stylen verzorgen wij eventueel ook plattegrondtekeningen en 3D impressies. De koper krijgt dan niet alleen een beter beeld van de indeling van de woning, maar krijgt ook de mogelijkheden te zien. Door deze visualisatie kan er een goede indruk van bijvoorbeeld het eindresultaat van een voorgenomen verbouwing of aanpassing worden gegeven, zonder dat er daadwerkelijk een verbouwing heeft plaats gevonden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

KENNISMAKING

 

 

ONTWERP

 

 

BEGELEIDING

 

 

UITVOERING

 

 

Kennismaking
Je woning of kantoor stijlen of restylen?  Weet je niet hoe en kun je wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag jouw persoonlijke of juist professionele uitstraling voor jouw interieur te vinden die aansluit bij jouw smaak en stijl. Bij ons eerste vrijblijvend gesprek leren wij je eerst beter kennen.  Er wordt geïnventariseerd om welke en hoeveel ruimten het gaat die jij wilt laten stylen en wat jouw wensen zijn. We bekijken de ruimten en bespreken wat jouw verwachtingen zijn. Als alle uitgangspunten duidelijk zijn en jij een goed gevoel hebt bij een beoogde samenwerking gaan we aan de slag. 

Voorbereiding
Op basis van het kennismakingsgesprek kunnen we een inschatting van de werkzaamheden doen en een offerte maken. Na de goedkeuring van de offerte kan de voorbereiding worden gestart. De bestaande situatie wordt vast gelegd door op locatie foto’s te maken en indien er geen tekeningen aanwezig zijn deze op te vragen bij de gemeente, het provinciaal archief of er zullen (aanvullende) inmetingen worden verricht. Deze gegevens worden verzameld en op plattegrond-, aanzicht -en doorsnedentekeningen vastgelegd. Zij dienen als onderlegger voor de uitwerking van het ontwerp en zal later in het proces gebruikt worden voor o.a de offerteaanvraag voor de werkzaamheden van o.a keuken-en of badkamerleverancier. 

ONTWERP

Voorlopig ontwerp
Nadat alle wensen zijn geïnventariseerd wordt er gekeken naar de functionaliteit en bij welke stijl en sfeer je je prettig voelt. Aan de hand van een creatief voorstel waarbij schetstekeningen van verschillende indelingsopties en moodboardopties worden getoond, kan er gekeken worden of aan jouw wensen worden voldaan of waar jij graag nog een alternatiefvoor zou willen zien.

Definitief ontwerp
Wanneer het voorlopig ontwerp is afgerond kan het voorstel worden uitgewerkt. Aan de hand van uitgewerkte tekeningen, waaronder 3D-impressies, wordt het ontwerp vastgelegd. Het plan wordt aangevuld met een lichtplan en een voorstel van toe te passen kleuren, materialen en producten zoals meubels, verlichting, raam-, wand-en vloerbekleding enwoonaccessoires. Het kan zijn dat er rekening moet worden gehouden brandwerende maatregelen die in het ontwerp moeten worden meegenomen. Ook de werkzaamheden om het ontwerp te realiseren worden benoemd.  De fase eindig met een duidelijk overzicht, waardoor je een volledig beeld krijgt van de styling of restyling van je interieur.

BEGELEIDING

Voorbereiding interieur
In de voorbereiding op de realisatie zullen de vakmensen, die de werkzaamheden moeten gaan uitvoeren, worden bepaald. Denk daarbij aan vakmensen die het schilderwerk, stukadoorswerk, behangwerk, timmerwerk, elektrawerk etc. kunnen uitvoeren. Aan de hand van het ontwerp met de aanvullende gegevens kunnen zij hun offerte opstellen. Mocht er tijdens het opstellen van de offertes vragen zijn, beantwoorden wij deze, zodat zij een zo duidelijk mogelijk beeld hebben van alle werkzaamheden. Na de vergelijking van de offertes kan de juiste partijen worden bijeen gezocht en aangestuurd. Heb je moeite om de juiste keuze te maken. Wij helpen je graag.
De stoffering en/of de woonaccessoires aankopen kun je aan de hand van de lijst natuurlijk zelf doen. Mocht je daarbij begeleiding willen hebben of uberhauptgeen tijd voor hebben, nemen we het bestellen van alle producten en het contact met de leveranciers, graag van je over. 

UITVOERING

Realisatie interieur
Nadat de specialisten zijn uitgezocht, kan na goedkeuring de styling worden uitgevoerd. Dat houdt in dat de indeling, de vloerenen de kleuren van de ruimtes worden aangepast. Aan de hand van de lijsten, waarop o.ade selectie van de meubels, verlichting, raam-, wand- en vloerbekleding en woonaccessoires staan, kunnen de woonproducten worden aangekocht of in productie worden genomen. Dit kan je zelf doen of wij kunnen je daar bij helpen of geheel ontzorgen. Wij dragen zorg voor dat de realisatie zorgvuldig wordt uitgevoerd. Nadat alle werkzaamheden zijnuitgevoerd controleren wij samen met jou of alles naar tevredenheid is gedaan en kun je gaan genieten van jouw nieuwe interieur.

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect