INTERIEUR

Een woning om mee te pronken, een omgeving om te ontspannen en waar je je thuis voelt. Een werkplek die inspireert en een ruimte waar je heerlijk kunt (samen)werken. Elk interieurontwerp is maatwerk en is een zoektocht om het plan zo te maken dat gevoel en functie elkaar ondersteunen. De een voelt zich prettig bij gesloten privéruimtes; de ander meer bij een open, loftachtige sfeer.
Wij ontwerpen graag een sfeervolle en functioneel interieur dat aansluit bij jouw gewenste beleving en wat jij uit wilt stralen en waar je blij van wordt.

 

Met de snel veranderende wereld waarin we zaken anders benaderen en ons bewust worden van het klimaat en de technologie voor nieuwe oplossingen zorgt, is het soms moeilijk om alle aspecten zoals ruimte, licht, luchtkwaliteit, isolatie, ventilatie, verwarming in een ontwerp te integreren. Daar helpen wij je graag bij. Door goed te onderzoeken wat jouw wensen zijn voor de korte maar zeker ook voor de langere termijn, kan er een goed basisontwerp van je interieur worden gemaakt dat toekomst bestendig, duurzaam maar ook zeker comfortabel is.

ONS DOEL

Samen gaan we ontdekken hoe jij graag wilt wonen of werken. Waar je je prettig voelt en hoe jij je wilt presenteren. Bij het maken van de plattegrond met de gewenste functies, maken we een op maat gemaakt ontwerp waarbij de functie wordt ondersteund door gevoel. Het streven is om jou te verrassen met een ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar dat tegelijkertijd emotionele reacties opwekt, op je gemak laat voelen en je inspireert. 

ONS DOEL

Samen gaan we ontdekken hoe jij graag wilt wonen of werken. Waar je je prettig voelt en hoe jij je wilt presenteren. Bij het maken van de plattegrond met de gewenste functies, maken we een op maat gemaakt ontwerp waarbij de functie wordt ondersteund door gevoel. Het streven is om jou te verrassen met een ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar dat tegelijkertijd emotionele reacties opwekt, op je gemak laat voelen en je inspireert.

Onze ontwerpen kenmerken zich door eenvoud, eigentijds, sfeervol en functioneel met aandacht voor de kleinste details.
We maken o.a een moodboard en tekeningen voor de uitvoering van het ontwerp, meubel(maat)werk en verlichting. We worden bijgestaan met advies van erkende bedrijven, zoals constructeurs en installateurs, waarbij kwaliteit en service belangrijk zijn.

Alle materialen met afwerkingen en alle kleuren worden omschreven in een afwerk- en kleurenstaat, het bouwkundige en de techniek in een technische omschrijving of een technisch bestek. Zo kun je gemakkelijker offertes aanvragen en met elkaar vergelijken. Hierdoor worden de financiële risico’s geminimaliseerd en weet je wat je financieel mag verwachten.
Indien gewenst, helpen wij je ook met de styling. Aan de hand van de voorgestelde meubels, stoffering en verlichting kan de restvan het interieur worden ingekocht.

Daarnaast verzorgen wij eventueel de bouwbegeleiding. Tot aan de oplevering heb je één aanspreekpunt die jouw belangen behartigd, voor jou de kwaliteit bewaakt en zorgt dat jouw interieur aan al jouw verwachtingen voldoet.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

VOORBEREIDING

 

 

ONTWERP

 

 

BOUWVOORBEREIDING

 

 

UITVOERING

 

 

VOORBEREIDING

Kennismaking
Heb je plannen om het interieur te veranderen? Of heb je een nieuwbouw woning of kantoor gekocht en weet je niet hoe je deze in moet richten? Wij helpen je graag hierbij. Ons eerste gesprek is vrijblijvend. Aan de hand van jouw wensen, ideeën en esthetische voorkeuren en het beschikbare budget wordt het programma van eisen (PvE) vastgesteld. We maken een passende offerte met daarin een voorstel welke fases er nodig zijn om jouw project te realiseren.

Voorbereiding
In de voorbereiding worden de randvoorwaarden, waarbinnen het project ontwikkeld moet worden, inzichtelijk gemaakt en verzameld. Bouwkundige randvoorwaarden zijn bv.:  Is er een vergunning nodig voor constructieve veranderingen binnen de woning of kantoor.
De bestaande situatie wordt vast gelegd door op locatie foto’s te maken en indien er geen tekeningen aanwezig zijn deze op tevragen bij de gemeente, het provinciaal archief of er zullen (aanvullende) inmetingenworden verricht. De plattegronden, aanzichten en doorsneden van de bestaande situatie worden vastgelegd op tekening. Deze tekening zal de onderlegger zijn voor de uitwerking van het ontwerp en zal later in het proces gebruikt worden voor o.ade offerteaanvraag voor de werkzaamheden van de aannemer, keuken-en of badkamerleverancier. 

ONTWERP

Schetsontwerp
Als duidelijk is wat de randvoorwaarden en de ontwerpkaders zijn, kan er gestart worden met het maken van het interieurontwerp. Hierbij worden verschillende creatieve ideeën tot ruwe schetsen verwerkt. Onze ideeën worden inzichtelijk gemaakt door middel van een inrichtingsplan en een moodboard voor de juiste look en feel. Regelmatig toetsen we ofhet ontwerp nog voldoet aan de uitgangspunten. 

Voorlopig ontwerp
In het voorlopig ontwerp gaan we de vormgeving uitwerken. Aan de hand van plattegronden, aanzichten, doorsneden en 3D-views wordt de verschijningsvorm van het interieur gevisualiseerd. Adviseurs zoals de constructeur en installateurs worden betrokken bij het proces. Daarnaast worden er kleuren, materialen, deverlichting, het sanitair en overige inrichting bepaald. Dit is een van de leukste fase, omdat jouw wensen zichtbaar worden. 

Definitief ontwerp
De materialisatie en principedetaillering krijgen in deze fase een centrale rol. Het ontwerp wordt meer uitgewerkt door maatvoering en principedetails aan het plan toe te voegen. De materialen, afwerkingen, kleuren en eventueel meubels, sanitair en verlichting worden vastgelegd. Leveranciers en (onder)aannemers maken een eerste prijsinschatting, zodat de kosten bij benadering duidelijk worden en het mogelijk wordt om aanpassingen in het ontwerp te maken. Voordat de technische uitwerking van start gaat worden jouw op-en/of aanmerkingen in het ontwerp verwerkt.

BOUWVOORBEREIDING

Technisch ontwerp
Wij verzorgen de informatie, die de gemeente vraagt, voor een mogelijke vergunningsaanvraag. De aanvraagprocedure is afhankelijkvan de aanvraag. Indien de omgevingsvergunning niet noodzakelijk is kan er direct worden begonnen met de technische uitwerking van het ontwerp. De voor de bouwvoorbereiding noodzakelijke gegevens worden vastgelegd en het ontwerp uitgebreid met o.a. de bouwtekeningen, een heldere technische omschrijving en een uitgebreide materialen-en kleurenstaat. De stukken zullen gebruikt worden als contractstukken voor de aannemingsovereenkomst. Gedurende de uitvoering zullen de tekeningen tevens het ijkpunt zijn voor de controle van meer-en minderwerk. Ook het ontwerp voor de maatwerk meubels worden uitgewerkt en verstuurd naar verschillende meubelmakers voor een offerte.

Selectie
Op basis van het technisch ontwerp kan een  aannemer een prijsaanbieding doen. De contractstukken worden verstuurd naar meestal drie partijen om een definitieve offerte te kunnen maken. Doordat het project volledig is vastgelegd en de aannemers hun prijs bepalen op basis van exact dezelfde voorwaarden, kan je de aanbiedingen goed met elkaar vergelijken. Op deze manier weet je niet alleen precies wat je krijgt en wat je van de aannemer mag verwachten, maar ook tegen welke prijs. Als de offerte hoger uitvalt, kan er gekeken worden naar alternatieven om binnen het budget te blijven, zodat de (ver)bouw toch door kan gaan. Nadat we de offertes van de aannemers, meubelmakers en leveranciers compleet hebben, word er een keuze gemaakt. De gekozen offertes worden samen met de bestellijst voor de meubels, stoffering en verlichting gecontroleerd en goedgekeurd. 

Werktekeningen
Alle betrokken partijen moeten weten wat er uitgevoerd moet worden. Daarvoor zijn werktekeningen nodig waarop alles heel gedetailleerd uitgewerkt is. Vloerenplan, plafondtekeningen, lichtplan, tegelwerk en sanitair, etc. Tekeningen van installateurs en onderaannemers worden gecontroleerd en definitief verwerkt. De uitvoerende partijen controleren alle maatvoering in het werk en meten indien nodig alles in. De tekeningen van de maatwerk meubels worden gecontroleerd en besproken voordat ze in productie gaan. De meubels en verlichting worden besteld. Als alle informatie duidelijk is kunnen alle partijen aan de slag. 

UITVOERING

Realisatie
Het moment is daar. De periode van voorbereiden is voorbij en de uitvoering kan beginnen. De periode van uitvoering zal doorgaans korter zijn dan de periode van voorbereiding. Door een goede voorbereiding zullen de vaak kostbare gewenste wijzigingen in het werk waarschijnlijk niet of nauwelijks meer aan de orde zijn en kunnen ook bouwfouten worden vermeden. Misschien wil je toch nog een kleine aanpassing. Door regelmatig bij de uitvoering van het project aanwezig te zijn, wordt er in de gaten gehouden of er wel gebouwd wordt zoals het is bedacht.Gedurende de uitvoering passen wij het 3D-model, de plattegronden, aanzichten doorsnedes, details, kozijnstaat en traptekening aan naar de actuele status. Na afronding van de werkzaamheden doen wij samen met jou een oplevering met de uitvoerende partij.  De levering van de maatwerk meubels en de verlichting worden gecontroleerd. Na de oplevering kunt u relaxen en genieten van het eindresultaat. 

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect