HOEKWONING

AMSTELVEEN

Wensen van de bewoners:
Een hoofdslaapkamer met veel opbergruimten en functionele meubels en een badkamer waar het bad is vervangen voor een douche.

Het ontwerp
In een eerdere verbouwing is er extra ruimtegecreëerd voor de slaapkamer en een nieuwe badkamer.  Er is daarom vooral gekeken waar er extra ruimte kan worden gemaakt voor bergruimte die de bewoners missen en hoe deze bergruimten ingedeeld kunnen worden. Het bed krijgt een achterwand met nieuwe nachtkasten. Een grote ladekast zorgt voor de extra ruimte voor verschillende items uit de grote kledingkast. Eenkaptafel zorgt er voor dat de bewoonster zich met goed daglicht zich kan kappen en opmaken. Al deze nieuwe meubels zijn ontworpen en op maat en gemaakt.
In de badkamer wordt het bad vervangen door een douche. Er is rekening gehouden met de bestaande installaties. De schuine wand met de deur naar de badkamer verdwijnt. Door de wand recht te trekken, ontstaat er een nis waar een badkamerkast, die voor extra opbergruimte zorgt, wordt geplaatst.
Speciale aandacht is er besteed aan de verlichting. Sfeerlicht,algemeneverlichting en gericht licht zorgen voor het juiste licht.

Kleur en materialen
In de slaapkamer is gekozen voor een houten eiken pvc-vloer met een lichte en warme uitstraling. Hetslaapgedeelte waar het blauwe bed staat krijgt een blauw-grijze accentwand en een wand met behang van Hooked-on-walls, voorzien van een subtiel, klassiek patroon. Het behang bij de kaptafel heeft dezelfde kleurtoon, wat zorgt voor een rustig effect. De op maat gemaakte meubels zijn ontworpen als losse modules. Er is speciale aandacht besteed aan het wegwerken van de snoeren.
De bewoners hebben gekozen voor eikenhout met grijstint. De grote garderobe kast met oorspronkelijk drie schuifdeuren krijgt in de nieuwe situatie vier schuifdeuren, wat beter bij de indeling van de kast past.
In de badkamer wordt gewerkt met licht grijs/beige tegels. De douchehoek krijgt een scherm met swingdeuren die ingeklapt kunnen worden voor een ruimtelijk effect. De nis boven het toilet bestaat uit een accenttegel van Unica by Target type Glaze. Als accent breekt dit de tot het plafond betegelde tegelwand. 

          INTERIEUR DESIGN            MEUBEL DESIGN          KLEUR/LICHT ADVIES          

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect