HOEKWONING MET GARAGE

UITHOORN

Wensen van de bewoners:
De zolderverdieping weer een hedendaagse uitstraling geven met voldoende ruimte en daglicht.

Het ontwerp
De zolderverdieping voldoet niet meer aan de wensen van de bewoners. Aan het interieur is een tijdje niets meer gedaan en alle leidingen zijn in het zicht. In de bestaande situatie heeft de zolder twee slaapkamers en een overloop. De achterkamer heeft een dakkapel, de voorkamer een groot dakraam en de overloop een klein dakraam dat lekt. Omdat de kamers niet meer als slaapkamers fungeerde is in het ontwerp rekening gehouden met de woonwensen van de bewoners. Indenieuwesituatiewordteraan de voorzijde een onderhoudsvriendelijk dakkapelgeplaatst dat een zee aan licht geeft. De zolder krijgt een linnenkamer voor was en strijkgoed. Voor bergruimte wordt er t.p.vde linnenkamer en de overloop in de kap een bergzolder gemaakt. De overige ruimte wordt een multifunctionele ruimte met een kantoor, een slaapplek voor logees en een speelruimte voor de kleinkinderen. Het bestaande verlaagde plafond wordt verwijderd waardoor de hoge kap met houten spant in het zicht komt. 

Kleur en materialen
Het nieuwe dakkapel aan de voorgevel wordt uitgevoerd met onderhoudsvriendelijke materialen, De onderhoudsarme, kleurvaste gevelbekleding wordt uitgevoerd in een licht grijs-beige kleur, waardoor het vuil minder zichtbaar is. De kunststof kozijnen hebben een offwhite tint gekregen. Het interieur wordt licht gehouden waardoor de ruimtennog groter ogen. Om de kapconstructie te accentueren wordt het spant in een taupe kleur geschilderd en krijgt de muur een blauwgrijze accentkleur om de hoogte van de kap te benadrukken.

Hoewel het bestaande dakkapel aan de achterzijde in eerste instantie met de verbouwing niet mee zou worden genomen, is er tijdens de verbouwing toch besloten het plafond te vernieuwen. Ditbleekuiteindelijk een goede keuze, want er was bij de bouw van dit dakkapel geen dakbeschot geplaatst. Een grove fout van de bouwers van destijds met ernstige gevolgen.

          ARCHITECTUUR DESIGN            INTERIEUR DESIGN            BOUWBEGELEIDING          

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect