KANTOOR NV SCHADE

DEN HAAG

Wensen van de opdrachtgever:
Het nieuwe kantoor voorzien van een ontvangstruimte, voldoende werkplekken en flexplekken voor de buitendienst. 

Het ontwerp
NV schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken, NV schade, is dé toonaangevende arbeidsongeschiktheids-verzekeraar in de bedrijfstak Metaal en Techniek en Automotive branche. Het bedrijf verhuisde van Rijswijk naar de Zilveren oren in Den Haag. Voor deze opdrachtgever zijn een aantal kantoorruimtes gerealiseerd. In eerste instantie is er een ontwerp gemaakt voor een andere verdieping. De meubels waren besteld, maar al gauw bleek dat er i.v.m. personeelsuitbreiding meer ruimte nodig was. In de nieuwe situatie iserdaarom rekening gehouden met flex-mogelijkheden voor personeel dat in de buitendienst zit.

De twee entreeruimten zijn ruim van opzet, waardoor het mogelijk is om daar niet alleen de bezoekers te ontvangen, maar zijn ook ingericht voor een 1 op 1 gesprek of een informeel gesprek voor de werknemers. De akoestische werkfauteuils zijn zo ingericht dat zij  als comfortabele werkplekken voor de flexwerkers kunnen dienen. Na de rechter entreeruimte is de “ontvangst” ruimte.  Deze ruimte is ingericht voor zowel formeel als informeel gebruik. Zo kan er worden vergaderd of er kan een informele borrel worden gegeven. Door de flexibele zitelementen kan de opstelling worden aangepast naar behoefte. De op maat gemaakte meubel met schuifdeuren verbergen een groot scherm waarop prestaties kunnen worden gehouden. In alle werkruimten staan elektrisch vertelbare bureaus met bureaustoelen die aangepast kunnen worden aan de houding van de persoon die daar werkt. In de copierruimte staat een meubel dat op maat is gemaakt

Kleur en materialen
Omdat het kantoor binnen het kantoor van MN Services is gevestigd is er naast de entreepuien een visuele scheiding gemaakt door de meubels bij beide entrees in de kleuren van NV Schade uit te voeren. Bezoekers weten mede hierdoor dat zij zich in het kantoor van NVSchade bevinden. De op maat gemaakte wollen kledengevenzones aan. In elke werkruimte is er gebruik gemaakt van een aantal basiselement meubels die in elke werkruimte terugkeren. Zo worden de ruimtes met elkaar verbonden. Omdat elke ruimte een andere accentkleur heeft, krijgt elkewerkkamer zijn eigen identiteit.
De“ontvangst” ruimteheeft bewust de kleur geel gekregen. Eenvrolijke,warmekleurdie staat voor optimisme, energie en positief denken. De vitrage die is opgehangen zorgen voor privacy, wanneer er wordt vergaderd.
Bij het uitzoeken van de materialen en producten is er gekeken naar duurzaamheid en of de meubels recyclebaar zijn. Zo zijn de meubels van Nederlandse firma’s en gemaakt in Nederland. Het kantoor heeft een clean desk policy waardoor alle gekozen materialen makkelijk schoon te houden zijn. Daarnaast is er gekeken naar brandvertragende materialen omdat o.a. de entrees van het kantoor vluchtwegen zijn.

          INTERIEUR DESIGN            MEUBEL DESIGN          VERLICHTING/KLEUR/MEUBELS            REALISATIE          

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect