2 ONDER 1 KAP WONING

PURMEREND

Wensen van de bewoners:
Een woonkeuken met voldoende opbergruimte, aanvullend op de bestaande keuken. Open haard in de living. Een oplossing voor de te kleine entreehal met onvoldoende bergruimte.
Afsluiting van de achtertuin met een poort

Het ontwerp
De jonge bewoners met twee jonge kinderen willen de begane grond vergroten, omdat de ruimte die de begane grond nu biedt niet aansluit bij hun behoefte.
De bestaande hal is te klein en heeft te weinig opbergruimte. De wandelwagen is een sta in de weg. Ook de keuken is te klein en heeft te weinig opbergruimte.
In het nieuwe ontwerp wordt de begane grond van de woning uitgebreid naar een ruime woonruimte geschikt voor een gezin met jonge kinderen. Daarbij worden verschillende wensen gecombineerd. In verband met het budget wordt de bestaande constructie gehandhaafd en biedt het ontwerp de bewoners de mogelijkheid om de verbouwing in fases te realiseren. De achterzijde krijgt een  lichte uitbouw met veel glas om het binnen buiten gevoel te creëren.  Door de ruimte die ontstaat kan de keuken worden vergroot en er kan een kookeiland worden geplaatst. Er word een verbinding met de garage gemaakt. De nieuwe ruimte dient als tweede entree voor de bewoners met extra bergruimte. De oude entree kan dienen als entree voor bezoekers. Daarnaast kan deze nieuwe ruimte gebruikt worden als speelhoek voor de kinderen. In het ontwerp wordt de tuin breder gemaakt door een deel van de garage open te breken voor een overdekte loungeplek. Deze oplossing compenseert het ondieper worden van de tuin bij het uitbreiden van de woning.

Kleur en materialen
De uitbreiding wordt voorzien van een aluminium pui met glazen vouwdeuren. Ook de uitbreiding naar de garage word voorzien van aluminium deuren, Omdat de bestaande gevel is opgetrokken in een zacht gele baksteen, krijgt de uitbreiding een antracieten kleur voor een strakke uitstraling en voor meer pit. De loungeplek met de garage krijgen witte gestucte wanden voor de contrastwerking. 

          ARCHITECTUUR DESIGN            INTERIEUR DESIGN             

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect