TUSSEN WONING

PURMEREND

Wensen van de bewoners:
Een grotere en lichte woonruimte met uitzicht op de tuin, De bestaande keuken voorzien van meer daglicht. In de nieuwe inrichting een draaibare houtkachel als centrale punt in het ontwerp mee nemen.

Het ontwerp
In eerste instantie is een uitbreiding van de gehele achtergevel uitgewerkt. Door omstandigheden is het ontwerp helaas niet gerealiseerd.
In het tweede plan is er gezocht naar een oplossing die minder ingrijpend voor de achtergevel zou zijn. Door bij de zithoek een schuifpui te plaatsen en in de eethoek een erker, hebben de bewoners evengoed een optimaal uitzicht op de tuin. De erker wordt op de bestaande vloerconstructie geplaatst, waardoor het slaan van heipalen niet nodig is.
De hoge, grote ramen geven het gevoel van ruimte en voorzien de woning van voldoende daglicht. De meedraaiende houtkachel in de woonkamer en de vloerverwarming zorgen voor extra comfort en sfeer.

Kleur en materialen
De gevel wordt voorzien van aluminium puien, Bij het zitgedeelte krijgt de pui grote schuifdeuren, waardoor het binnen-buiten gevoel met de tuin optimaal wordt benut. De pui bij het eetgedeelte wordt voorzien van een loopdeur, waardoor je rechtstreeks de mooie tuin in loopt. Er is gebruik gemaakt van grijze aluminium puien en gevelbekleding. Een onderhoudsvrij materiaal dat jaren lang mee kan en dat als kleur aanpast bij de kozijnen en de oranje gevelstenen in de achtergevel.
De vloerafwerking is een antracieten vloertegel door de bewoners uitgezocht. Deze zorgt samen met de rest van het interieur voor een moderne uitstraling.

          ARCHITECTUUR DESIGN            BOUWKUNDIG             ADVIES            BEGELEIDING          

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect