TUSSEN WONING

Purmerend

Wensen van de bewoners
Een grotere en lichte woonruimte met uitzicht op de tuin, De bestaande keuken voorzien van meer daglicht. In de nieuwe inrichting een draaibare houtkachel als centrale punt in het ontwerp mee nemen.

Het ontwerp
In het ontwerp wordt de begane grond van de woning over de gehele achtergevel met ca. 1,5 m uitgebreid. Er wordt rekening gehouden met de lijn van bestaande berging die aan de woning is gebouwd. Het woonoppervlak wordt hiermee met ca. 12m2 uitgebreid. Door de grote en hoge ramen is het zicht op de prachtige tuin optimaal en worden de woonkamer met keuken ruim voldoende van daglicht voorzien. Doordat een deel van de achtergevel tot de draagconstructie van het huis behoord, wordt er extra aandacht besteed aan de detaillering en het inpassen van de nieuwe draagconstructie. In de wand van de keuken wordt boven het aanrecht een opening gemaakt, zodat het licht vanuit de woonkamer de keuken in gaat. De houtkachel midden in de uitbreiding is het centrale middelpunt van de woning. 

Kleur en materialen
De gevel bestaat uit grote aluminium puien, Bij het zitgedeelte krijgt de pui grote schuifdeuren, waardoor het binnen-buiten gevoel met de tuin optimaal wordt benut. De pui bij het eetgedeelte wordt voorzien van een loopdeur, waardoor je rechtstreeks de mooie tuin in loopt. Er is gebruik gemaakt van grijze aluminium puien en gevelbekleding. Een onderhoudsvrij materiaal dat jaren lang mee kan en dat als kleur aanpast bij de kozijnen en de oranje gevelstenen in de achtergevel.

           ARCHITECTUUR DESIGN            BOUWKUNDIG            ADVIES            BEGELEIDING          

          BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect