RONALD MCDONALD HUIS

AMSTERDAM

Wensen van de opdrachtgever:
Een nieuw interieur passend bij de huisstijl van het huis met daarin opgenomen een plek voor de inschrijving van de “bewoners” met plaats voor de nieuwe computer, een plek voor de overdracht van werkzaamheden van de vrijwilligers waarbij er ook koffie en thee kan worden gedronken. De ruimte moet voldoende opbergruimte krijgen zodat alles makkelijk en overzichtelijk opgeruimd kan worden. Maar bovenal moet de ruimte een huiselijke en open sfeer krijgen, waardoor bewoners zich welkom voelen.  

Het ontwerp
De uitdaging van dit ontwerp ligt in de twee functies die tegelijkertijd moeten kunnen plaatsvinden: inschrijven van de nieuwe “bewoners” en de overdracht van werkzaamheden voor de vrijwilligers met de mogelijkheid om koffie of thee te kunnen drinken.

Om deze functies duidelijk te scheiden wordt er gebruik gemaakt van meubels in verschillende hoogten voorzien van een specifieke kleur. Om de bewoners zich welkom te laten voelen en de vrijwilligers een prettige werkruimte te geven is er speciaal aandacht geschonken aan toegankelijkheid, openheid, de akoestiek en de huiselijke sfeer van deze ruimte. Er word extra opbergruimte gecreëerd door op maat ontworpen meubels te plaatsen. De inschrijftafel, de schuifkast, de garderobekast en de cadeaukast zijn ontworpen door Brenninkmeijer Design.

Kleur en materialen
In het ontwerp is rekening gehouden met de functionaliteit van de ruimte. Zo ook met de kleuren. Het inschrijven gebeurt in de groene neutrale zone, De overdracht-zone heeft een blauwe kleur met een vrolijk behang van Elitisgekregen. Blauw en groen zijn ook de huisstijl kleuren van het huis. De zitmeubels zijn met een zachte stof overtrokken. Dat zorgt voor een goede akoestiek, maar geven ook de zachtheid aan de ruimte. De ruimte krijgt daardoor een goede balans tussen de harde (goed schoon te houden) en zachte vlakken in het interieur. Het nieuwe kozijn met grote ramen zorgt voor een open sfeer, waarbij het makkelijk is om tussen de bewoners en de vrijwilligers contact te leggen. De cadeaukast is de connectie tussen inschrijving en overdracht. Deze is daarom voorzien van kleuren van de beide zones.

De inschrijftafel, de schuifkast, de garderobekast en de cadeaukast zijn ontworpen door Brenninkmeijer design.

          INTERIEUR DESIGN            MEUBEL DESIGN             KLEUR/LICHT ADVIES            BEGELEIDING/WERVING DONATEURS          

         BACK TO PORTFOLIO       

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect