ONS NIEUWS

Ronald McDonald VumcAMSTERDAM

mei 2015

Toen een vrijwilligster mij benaderde om voor het Ronald McDonald Vumc huis Amsterdam een ontwerp te maken voor de vrijwilligerskamer heb ik meteen ja gezegd. “Er is alleen nauwelijks budget voor de realisatie. Is dat erg?” zei ze. “De bijdrage die donateurs en sponsoren van de Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam namelijk schenken, komt ten goede aan de kosten die worden gemaakt om families van de zieke kinderen te huisvesten”. In mijn enthousiasme zei ik: “Geen probleem. Ik wil graag komen helpen. Het wordt een uitdaging, maar daar hou ik wel van.”

Eenmaal op locatie zag ik dat heel veel vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor de dagelijkse werkzaamheden in en om het huis. Zij zetten zich voor de volle100% in om een thuis te maken voor alle gasten die in een nare situatie zitten. Naast o.a de schoonmaakwerkzaamheden, doen zij ook de in- en uitschrijving van de gasten. Ik zag dat alle ruimten waar de gasten verblijven een goede en gezellige sfeer hebben, maar zag dat helaas niet terug in de ruimte voor de vrijwilligers. Ik kon duidelijk zien dat deze ruimte geen prioriteit had en alle aandacht naar de gasten gaat.

De ruimte was onoverzichtelijk en zat logistiek niet goed in elkaar. De meubels gedateerd en duidelijk niet functioneel. De huiselijke open sfeer waardoor bewoners zich welkom voelen en de vrijwilligers tot rust kunnen komen was ver te zoeken. 

De uitdaging van het ontwerp ligt in de twee functies die tegelijkertijd moeten kunnen plaatsvinden: inschrijven van de nieuwe “bewoners” en de overdracht van werkzaamheden voor de vrijwilligers met de mogelijkheid om koffie of thee te kunnen drinken. In de beperkte ruimten moeten deze functies samen gaan maar toch duidelijk onderscheidend zijn. 

Dat heb ik gevonden door de meubels in verschillende hoogten en in een specifieke kleur uit te laten voeren. Om de bewoners zich welkom te laten voelen en de vrijwilligers een prettige werkruimte te geven, is er speciaal aandacht geschonken aan toegankelijkheid, openheid, de akoestiek en de huiselijke sfeer van deze ruimte. De nieuwe glazen pui zorgt ervoor dat niet alleen de ruimte lichter wordt, maar er is ook een directe connectie tussen de gang en de ruimte gerealiseerd. Er is extra opbergruimte gecreëerd door op maat ontworpen meubels te plaatsen.

De inschrijftafel, de schuifkast, de garderobekast en de cadeaukast zijn ontworpen door Brenninkmeijer Design. 

Echter het ontwerp had niet gerealiseerd kunnen worden als er geen bedrijven kosteloos of tegen een zeer gereduceerde prijs hun medewerking hadden verleend.

brenninkmeijer design

architectuur + interieur

Wij doen ons uiterste best om jou als klant te leren kennen, zodat we in staat zijn om een op maat gemaakt ontwerp voor jou te maken. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact op

Bel ons

+31 6 19 00 30 11

Mail ons

info@brenninkmeijer-design.nl

diensten

- architectuur

- interieur

- styling

let's connect